Bodovací systém se pravděpodobně změní, tvrdí Domenicali

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali prozradil, že se před začátkem sezóny 2010 pravděpodobně ještě změní bodovací systém. Jezdci by si v tabulce šampionátu mohli polepšit i díky výsledku z kvalifikace.

"Ano, bodovací systém se pravděpodobně změní. Je tu návrh na odměňování pole position a nejrychlejšího kola v závodě. Také požadujeme, abychom měli dvě zastávky na výměnu pneumatik místo jedné," uvedl Domenicali pro La Stampa.

Změnami se bude zabývat Sportovní pracovní skupina FIA, která se sejde v lednu.

Největší starosti však Domenicalimu dělá zákaz tankování paliva během závodů a z toho vyplývající změny hmotnosti vozu. Během pátečních tréninků budou mít týmy více práce než letos, aby našly kompromis v nastavení.

Naopak jistotu by měla Scuderie mít v jezdeckém složení. Massa podstoupil poslední vyšetření před dvěma týdny a výsledky byly pozitivní. Alonso každý den volá do Maranella, aby zjistil, jestli výsledky simulace výkonnosti vozu odpovídají očekáváním.

Šéf Ferrari neopomenul ani hlavní téma posledních dnů - přestup Michaela Schumachera k Mercedesu. "Zachtělo se mu nové sportovní výzvy a Ferrari mu nechtělo stát v cestě. Jsme velmi zklamaní, to nemá smysl popírat, ale teď s ním budeme muset bojovat," uvedl.

Za hlavní soupeře považuje Domenicali McLaren, Mercedes a Red Bull.

Doporučujeme

Články odjinud