BMW se dále stahuje, nenasadí tovární tým ani do cestovních vozů

BMW se dále stahuje, nenasadí tovární tým ani do cestovních vozů

Německá automobilka BMW se rozhodla stáhnout svou tovární účast v Mistrovství světa cestovních vozů. Jde tak o další omezení sportovních aktivit značky.

BMW opustilo formuli 1 vloni ve světle ekonomické krize. Učinily tak také automobilky Toyota, Honda a Renault. S lehkým oživením ekonomiky velké automobilky přehodnocují své střednědobé programy v motorsportu. Ve vztahu k formuli 1 hodně závisí na nové specifikaci motoru. Již příští týden se chystá Mezinárodní automobilová federace oznámit nové čtyřválce o objemu 1,6 litru s platností od roku 2013.

BMW se zaměřilo na menší programy co do objemu peněz. Počínaje sezonou 2012 bude závodit v německém mistrovství cestovních vozů DTM vedle Audi a Mercedesu.

Toyota, která taktéž opustila F1 takříkajíc nečekaně, oznámila tento týden svou účast v sérii Le Mans, byť ze začátku jen jako dodavatel motorů týmu LMP1 Rebellion Racing. Poprvé se šasi Lola s motorem Toyota svezlo letos v říjnu na okruhu Snetterton.

Ačkoli se s novou specifikací motorů pro formuli 1 od roku 2013 neočekává návrat automobilek, které soutěž nedávno opustily, mělo by to naopak nalákat jiné značky, mezi nimi například Porsche.

Doporučujeme

Články odjinud