BMW Sauber vykročil k důstojnému rozloučení s F1

Dnes probíhalo vše bez problémů.

Tým BMW Sauber absolvoval v této podobě poslední kvalifikaci své historie. Robert Kubica a Nick Hedifeld vybojovali v Abú Zabí sedmé, respektive osmé místo a do zítřejšího závodu odstartují společně ze čtvrté řady. Potřetí v sezoně se dostali oba do závěrečné části kvalifikace.

Kubica litoval, že ztratil skoro celý včerejší druhý trénink. "Neměl jsem díky tomu zkušenosti s tratí v tuto denní dobu. Podmínky byly úplně jiné než ve třetím volném tréninku," vzpomínal Polák. "Nižší teploty měly vliv na vyvážení auta." S výsledkem byl však spokojen.

Podobně se vyjádřil i Heidfeld, který v závěru uvízl za Markem Webberem a nemohl usilovat o zlepšení. "Když se podívám, kolik mám paliva, jsem se svou pozicí na startu spokojen. Vypadá to, že pneumatiky tu vydrží dlouho, takže by se mohlo vyplatit zůstat na trati déle," věří Němec, který dnes vnímal světlo při západu slunce více než včera. "Okruh je ale postaven tak, že se s tím musíte vyrovnávat jen v jedné zatáčce, jinak je průjezd hladký."

Oba jezdci se shodli, že by v posledním závodě v historii týmu chtěli přivést své vozy do cíle na bodovaných pozicích.

Šéf týmu Mario Theissen podobný výsledek kvalifikace očekával. "V poslední části kvalifikace bylo pole opět velmi vyrovnané. Skončili jsme sedmí a osmí. Dnes šlo vše bez problémů, uvidíme, jak se závod vyvine po prvních zastávkách," je zvědav ředitel sportovní divize bavorské automobilky.

Také hlavní inženýr Willy Rampf si myslí, že výsledek přesně odráží současnou výkonnost týmu. "Už v první části bylo jasné, že máme šanci dostat se do třetí. A to se také stalo. Vzhledem k tomu, jak jsou naše vozy natankovány, měli bychom být schopni dosáhnout v posledním závodě pro BMW Sauber F1 dobrého výsledku," věří.

Doporučujeme

Články odjinud