BMW Sauber považuje Malajsii za domácí závod

Oběma jezdcům Sepang vyhovuje.

Přestože je BMW Sauber německo-švýcarským týmem, považuje Malajsii díky svému hlavnímu sponzorovi Petronas za jeden ze svých domácích závodů. Díky extrémnímu horku, které v Sepangu často panuje, se jedná o jednu z nejobtížnějších velkých cen sezóny.

Robert Kubica by jistě rád navázal na své loňské druhé místo. "V Malajsii máme hodně fanoušků a trať je tu unikátní. Některé zatáčky jsou opravdu rychlé, ale jiné velmi pomalé. Na některých místech se dá jet různými stopami," popsal krátce rozmanitost tratě. "Závěrečný sektor je odlišný oproti prvním dvěma, protože jsou tu jen dvě dlouhé rovinky a místo, kde se jde tvrdě na brzdy."

Trať se dvěma protilehlými rovinkami má v oblibě také Nick Heidfeld, který upozorňuje na tradiční horko a vlhkost. "Nikdy jsem s tím neměl problém, fit jsem i letos," věří si Němec.

Oba piloti se shodují, že v odpoledních hodinách, kdy se závod pojede (start je letos posunut na 17. hodinu místního času - pozn. red.), obvykle na okruhu bývají průtrže mračen.

Ředitel BMW Motorsport Mario Theissen by rovněž rád navázal na loňské výsledky ze Sepangu. Heidfeld tu minulý rok zajel první nejrychlejší kolo pro BMW Sauber a Kubica skončil na pódiu.

Hlavní inženýr Willy Rampf připomněl, že Sepang je velmi náročný na nastavení šasi. Důležitá je zejména stabilita v esovitých zatáčkách, kterou je třeba zkombinovat s rychlostí na obou dlouhých rovinkách rovinkách a akcelerací při výjezdu z členitých zatáček. "Důležité bude samozřejmě také ochladit pneumatiky, které budou vystavené okolním teplotám," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud