BMW Sauber pokračuje ve vývoji vozu pro rok 2010

I když mnichovská automobilka na konci roku z formule 1 odejde.

Šéf BMW Sauberu Mario Theissen ve Valencii potvrdil, že tým pokračuje ve vývoji vozu pro příští sezónu, i když automobilka BMW na konci roku z formule 1 odejde. Chce tak usnadnit budoucnost případnému novému majiteli.

"Co se týče budoucnosti, hledáme investory, kteří by tým převzali a pokračovali s ním. A dokud je budeme hledat, budeme pokračovat s vozem pro příští rok - F1.10. Takže vývojový program jde dál podle plánu," uvedl Theissen.

Rozhodnutí BMW opustit formuli 1 přišlo velmi náhle, zaskočilo samotného Theissena a velmi překvapilo Roberta Kubicu a Nicka Heidfelda. BMW nenašlo nového majitele včas pro podpis nové Concordské dohody v řádném termínu, ale ostatní týmy deklarovaly ochotu poskytnout hinwilské stáji více času.

"Představenstvo BMW rozhodlo před třemi týdny o odchodu z F1 na konci této sezóny. Bohužel se to stalo během uzavírky továrny, takže jsme to s našimi lidmi a týmem mohli probrat až tento týden," řekl Theissen.

"Pracujeme na řešení pro tým. Hlavní prioritou je najít investora, který by tým převzal a pokračoval. V důsledku toho podal tým přihlášku do příštího ročníku, udělali jsme to včas, minulé pondělí. Nyní tvrdě pracujeme na tom, abychom našli řešení."

Jedním z hlavních zájemců je Peter Sauber, který před čtyřmi roky svůj tým BMW prodal. Podle něj ale automobilka požaduje moc peněz.

Doporučujeme

Články odjinud