BMW momentálně na víc jak boje ve druhé desítce nemá

Po špatné kvalifikaci je zisk bodů téměř nereálný.

Dvanácté a patnácté místo v kvalifikaci piloty BMW předurčilo k protrpění dalšího závodu. Konečný výsledek byl dokonce ještě o chlup horší, Robert Kubica proťal cíl jako třináctý, Heidfeld patnáctý.

"Hodně obtížný závod. Vzhledem ke dvanácté startovní pozici bylo jasné, že za normálních podmínek toho nemůžeme moc dokázat. Proto jsme se rozhodli zariskovat, startovali jsme s velkým množstvím paliva a na primárních pneumatikách. To se nám ale nevyplatilo, protože jsem měl po startu problémy s jejich zahříváním. Musíme přijmout fakt, že třinácté místo je maximum, kterého jsme dnes mohli dosáhnout," prohlásil Robert Kubica.

Taktéž Nick Heidfeld zastává názor, že závod si BMW zkomplikovalo už v sobotu.

"Vzhledem ke včerejší kvalifikaci jsme tento výsledek mohli čekat. Na startu jsem zariskoval a v důsledku toho si poničil přední křídlo. Byl jsem ale rád, že to nedopadlo hůř. Samozřejmě to významně ovlivnilo aerodynamiku vozu, ale rozhodli jsme se počkat na plánované zastávky v boxech, abychom neztratili ještě víc. Po zastávce v boxech jsem musel použít tvrdší směs pneumatik. Ta měkčí ale byla o poznání lepší," řekl Nick Heidfeld.

Doporučujeme

Články odjinud