BMW má za sebou nejlepší víkend sezony

I když Heidfeld čekal víc.

BMW zažilo ve Spa nejlepší víkend letošní sezony. Za čtvrté místo Roberta Kubicy a páté Nicka Heidfelda utržilo devět bodů.

„Po první zatáčce jsem byl druhý. Překvapilo mě, když se vedle mě v Eau Rouge objevil Kimi (Räikkönen). V páté zatáčce zabrzdil hodně pozdě a vyjel z dráhy. Vrátil se bezpečně přede mě, ale lehce jsme se dotkli,“ popsal Kubica.

Podle všeho si v souboji s Räikkönenem poškodil přední křídlo. Pokračoval s ním ale dál. „Zkontrolovali jsme data a rozhodli se, že nemá smysl volat ho do boxů. Ukázalo se, že to bylo správné rozhodnutí,“ vysvětlil sportovní ředitel BMW Willy Rampf.

Kubica si nakonec polepšil o jedno místo. Startoval pátý. „Chvílemi mi trochu chyběla rychlost, ale je fajn zase bojovat o stupně vítězů. Výsledek svědčí o tom, že jsme silní na tratích s nízkým přítlakem. To je dobré znamení pro Monzu,“ řekl Kubica.

Nick Heidfeld po startu ze třetího místa čekal víc. „Musím připustit, že jsem zklamaný. Závod jsem ale ztratil hned v prvním kole. Vybral jsem si tvrdé pneumatiky a zaplatil za to. Po startu jsem to zkoušel na Jarna (Trulliho) v La Source, ale ujelo mi to, protože pneumatiky ještě nebyly zahřáté. Na cestě do páté zatáčky skončilo pár aut v kačírku včetně mě. Tam jsem ztratil další pozice,“ popsal Heidfeld.

Doporučujeme

Články odjinud