BMW a Toyota nemají v plánu následovat Hondu zpět do formule 1

BMW a Toyota nemají v plánu následovat Hondu zpět do formule 1

Automobilky se do formule 1 nevrátí ve stejné sestavě, jako ji před několika lety opustily. Honda zůstává osamocena.

Bernie Ecclestone řekl, že by byl překvapen, kdyby se do formule 1 nevrátilo také BMW. "Nevím, s kým Bernie mluvil," cituje reakci sportovního šéfa BMW Jense Marquardta Autosport. "My jsme na vrcholu svého současného programu, konkrétně DTM."

"V GT na Nordschleife, v ALMS a také zákaznických sportovních programech zaznamenáváme super výsledky. Vůbec nemáme v úmyslu se zabývat jinými kategoriemi. Udělali jsme promyšlené rozhodnutí stáhnout se z formule 1. Zaměřili jsme se na to, co naši zákaznici považují za BMW. Není důvod ten koncept měnit. V současnosti funguje velmi dobře."

BMW nelákají ani nové motory, které formule 1 začne používat příští rok. To samé platí pro Toyotu, o níž se spekulovalo, že by mohla následovat Hondu a vrátit se. Stejně jako BMW odešla na konci roku 2009.

"Návrat do formule 1 neplánujeme," uvedl mluvčí Toyoty Motorsport pro F1 Technical. "U Toyoty neprobíhají žádné práce ve vztahu k formuli 1, i když samozřejmě mnoho týmů používá naše zázemí (aerodynamický tunel) pro svůj vývoj."

Doporučujeme

Články odjinud