Blíží se druhé testy, představí se v nich nový Lotus E22

Blíží se druhé testy, představí se v nich nový Lotus E22

Druhé předsezónní testy začnou už zítra v Bahrajnu a budou důležité hned z několika důvodů. Tím prvním je nový lotus.

Enstonská stáj vynechala první testy v Jerezu a se svým novým vozem E22 vyjela o týden později během filmových dní, ale za zavřenými dveřmi. Oficiální prezentace čeká nový lotus ve středu v Bahrajnu před začátkem testů.

Pro tým Gérarda Lopeze bude důležité, jestli se mu podaří ihned jezdit, aby mohl alespoň částečně stáhnout náskok soupeřů, kteří mají výhodu čtyř dnů testů navíc.

Velkou pozornost bude poutat také Red Bull Racing, protože ten sice v Jerezu byl, ale odjel jen 21 kol. Technických problémů měl mnoho a v Bahrajnu také potřebuje jezdit co nejvíce. Platí to i pro Toro Rosso a Caterham, které také používají pohon od Renaultu.

Pouštní okruh nabídne podmínky srovnatelné s těmi, kterým budou vozy čelit během závodních víkendů, jde především o teplo. Důležité to bude nejen kvůli práci s pneumatikami, ale především z pohledu chlazení nových pohonných jednotek. S ním mělo mnoho týmů problémy i v chladném Jerezu, takže lze očekávat další poruchy.

A zatímco v Jerezu jezdily monoposty v základních verzích, tento týden by se měly více přiblížit závodním konfiguracím, takže bychom se mohli dočkat prvních náznaků rozložení sil. Testy potrvají od středy do soboty. Pak si dá formule 1 přestávku a poslední testy proběhnou taktéž v Bahrajnu příští týden od čtvrtka do neděle.

Testy - Bahrajn, 19. - 22. 2.

Tým/Den Středa Čtvrtek Pátek Sobota
Red Bull Vettel Vettel Ricciardo Ricciardo
Mercedes Hamilton Rosberg Hamilton Rosberg
Ferrari Alonso Alonso Räikkönen Räikkönen
Lotus Grosjean Grosjean Maldonado Maldonado
McLaren Magnussen Magnussen Button Button
Force India Hülkenberg Hülkenberg Pérez Pérez
Sauber  ?  ?  ?  ?
Toro Rosso Kvjat Kvjat Vergne Vergne
Williams  ?  ?  ?  ?
Marussia Bianchi Chilton Bianchi Chilton
Caterham Frijns Kobajaši Ericsson Kobajaši

Doporučujeme

Články odjinud