Bitva s Ferrari bude jako na houpačce, myslí si Wolff

Bitva s Ferrari bude jako na houpačce, myslí si Wolff

Šéf Mercedesu si myslí, že se oba v současnosti nejsilnější týmy budou na čele pole v jednotlivých závodech střídat. Záležet bude na trati.

Po dvou závodech sezony 2017 se zdá, že rozložení sil na čele pole odpovídá očekávání – jednoznačně nejsilnějšími týmy jsou letos úřadující mistři světa z Mercedesu a také stáj Ferrari. Zatímco v Austrálii se radoval Sebastian Vettel, v Číně měl navrch Lewis Hamilton.

Šéf Mercedesu Toto Wolff má z takto rozehrané partie neskrývanou radost. K potěše fanoušků prohlásil, že v podobném duchu by se měl nést i zbytek ročníku.

„Čína byla skvělý způsob, jak Ferrari vrátit úder. Rychlostně jsme na tom velmi podobně a očekávám, že to do konce sezony bude tak trochu ping-pong. Navrch bude mít ten, komu zrovna lépe sedne daný okruh.

Tato situace je ta nejlepší pro fanoušky, ale i pro nás jako pro tým. Všichni máme závodního ducha a z této bitvy jsme nadšení. Máme za sebou dva závody a v souboji Mercedes versus Ferrari je to 1:1.

Po závodech na dvou velmi odlišných tratích je očividné, že jsme si opravdu velmi blízko. Rozhodovat budou skutečně maličkosti. Náš jednobodový náskok v Poháru konstruktérů rozhodně není nic, z čeho bychom měli být v klidu.

Musíme – a také budeme – vůz neustále zlepšovat a poučovat se z chyb. Musíme k tomu přistupovat tak, jako bychom byli outsider, ne favorit. Bitva právě začíná,“ prohlásil Wolff dramaticky.

Třetí závod letošního ročníku proběhne už o tomto víkendu. Grand Prix Bahrajnu byla v posledních letech nedobytnou tvrzí Mercedesu – v posledních třech závodech tu vítězily pouze Stříbrné šípy.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud