Bitva nováčků dopadla nejlépe pro Tima Glocka z Virginu

Bitva nováčků dopadla nejlépe pro Tima Glocka z Virginu

Se zrádnými podmínkami mokré trati se potýkali i piloti nových týmů. K žádným velkým překvapením mezi nimi ovšem nedošlo.

Lotus

Jezdci Lotusu nebyli v sobotu odpoledne dvakrát spokojeni. Na krátké trati v Interlagosu se často dostávali do provozu. Jako hlavního viníka Mike Gascoyne označil Nicka Heidfelda. Jarno Trulli zajel dvacátý, Heikki Kovalainen jedenadvacátý čas. "Kvůli počasí bylo na trati hodně těsno. Nepodařilo se mi kvůli provozu dát dohromady pořádné kolo. A když už se mi to trochu povedlo, asfalt se zdál být vlhčí než na začátku, takže jsem se nemohl dostat před Tima," řekl Trulli. Velice podobné problémy měl také jeho týmový kolega Kovalainen.

Virgin

"Byla to pro nás dost povedená kvalifikace. Zajel jsem dobré první kolo, které stačilo k tomu, abych se udržel před vozy Lotusu. Měl jsem trochu problém s druhou sadou pneumatik. Museli jsme je brzy vyměnit, což zabralo dost času, takže jsem zajel jen jeden měřený okruh. Měli jsme i na víc, ale pneumatiky nebyly dostatečně zahřáté. Je fajn pocit být nejlepší z nových týmů, na zítřejší závod už se těšíme," nechal se slyšet Timo Glock, který si dnes vyjel devatenácté místo. Lucas di Grassi si posteskl, že na domácí půdě nezajel lepší čas. Bohužel pro něho byl na trať vysílán v nevhodný čas.

HRT

Všeobecně se očekávalo, že vozy Hispanie budou nejpomalejšími i v Brazílii. V tom španělský tým nikoho nepřekvapil. Zdá se ale, že nasazením Christiana Kliena místo Sakona Jamamota vsadil na dobrou kartu. Rakouský pilot po svém návratu do kokpitu dokázal v kvalifikaci porazit Bruna Sennu."S výsledkem kvalifikace, obzvlášť za daných podmínek, jsem velice spokojen. Ráno bylo poprvé, kdy jsem s tímto vozem jel na mokru. Bylo velice důležité nechybovat. Podařilo se mi zůstat na trati a zlepšovat své časy. Bruno svým výsledkem návrat příjmení Senna na okruh Interlagos domácí fanoušky příliš nepotěšil. Důvodem k nejpomalejšímu času byla zřejmě špatná strategie ohledně výměny pneumatik.

Doporučujeme

Články odjinud