Binotto: Leclerc má právo být naštvaný za týmovou režii

Binotto: Leclerc má právo být naštvaný za týmovou režii

Šéf týmu Ferrari Mattia Binotto chápe rozhořčení Charlese Leclerca z aplikování týmové režie v nedělní Velké ceně Číny vozů formule 1, když dostal v úvodu závodu Monačan pokyn pustit před sebe Sebastiana Vettela.

Leclerc se na startu dostal před Vettela na třetí pozici. V 11. kole však musel pustit Vettela zpět poté, co se Ferrari chtělo pokusit zabránit dvojici jezdců Mercedesu o další navýšení jejich náskoku na čele závodu.

V rozhovoru pro Sky Sports po závodě Binotto vysvětlil rozhodnutí týmu dát Vettelovi šanci dostihnout jezdce Mercedesu, zároveň však podle svých slov chápe Leclerca.

„Chápu Charlesovy pocity. Myslím, že je to pro něj smolné, ale v té fázi závodu byly mercedesy trochu rychlejší. Jednoduše jsme zkusili Sebastiana vyslat, abychom viděli, zda by v té fázi závodu stačil rychlosti mercedesů,“ řekl Binotto.

„Nebylo to o tom dát výhodu jednomu jezdci před druhým. Jako tým jsme v důležitém okamžiku závodu vyzkoušeli vše, co jsme mohli. Myslím, že pokud je Charles naštvaný, má na to právo. Myslím, že to pro něj bylo smolné. Příště bude možná ve výhodě on,“ dodal.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud