Bild: Nejvyšší šéfové Mercedesu a Ferrari se dohodli o Hamiltonovi

Bild: Nejvyšší šéfové Mercedesu a Ferrari se dohodli o Hamiltonovi

Německý Bild píše, že Hamilton do Ferrari nepůjde. Dohodnout se na tom měli přímo šéfové automobilek.

V zákulisí GP Bahrajnu se spekuluje o budoucnosti Lewise Hamiltona, který stále nepodepsal s Mercedesem smlouvu pro příští rok. Objevily se spekulace, že by Hamilton mohl zamířit k Ferrari.

Německý Bild ale píše, že se prezident Ferrari Sergio Marchionne a šéf Daimleru Dieter Zetsche dohodli na tom, že Ferrari Hamiltona k sobě nepřetáhne.

Jezdecké složení dvou momentálně nejsilnějších týmů se tak zřejmě příští rok měnit nebude. Podle manažéra Kimiho Räikkönena je totiž jeho svěřenec blízko prodloužení smlouvy.

Räikkönen zatím nepotvrzen

„Všichni jsou pozitivně naladění,“ řekl Steve Robertson pro web Adama Coopera. „Kimi chce pokračovat a velmi jasně to dal najevo. Tým je s spokojený s jeho vstupem a konzistencí. Probíhají pozitivní rozhovory, ale mezi pozitivním jednáním a perem na papíru je přece jen trochu rozdíl. Vše ale jde správným směrem. Chce být součástí toho všeho. To je stoprocentní.“

Podle Robertsona je Räikkönen velmi spokojen s letošním vozem SF15-T.

Maurizio Arrivabene ale prodloužení smlouvy s Räikkönenem nepotvrdil. „Řekl jsem mu to přímo: Vše závisí na jeho výkonech,“ cituje Itala Autosprint.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud