Bianchi si sedačku u Ferrari zasloužil více než já, myslí si Leclerc

Bianchi si sedačku u Ferrari zasloužil více než já, myslí si Leclerc

Charles Leclerc zavzpomínal na Julese Bianchiho, který měl být budoucí hvězdou Ferrari. Místo něj nyní ve Scuderii závodí Monačan.

Daniel Ricciardo minulý týden označil Bianchiho za jednoho z nejvíce podceňovaných jezdců. Podle Australana by byl Bianchi u Ferrari velkou hvězdou, jako se stal Leclerc. Bianchi však zemřel v roce 2015 na následky těžké nehody v Japonsku o rok dříve. Bylo mu 25 let.

Leclerc s Bianchim byli blízkými přáteli. Bianchi byl Leclercovým kmotrem a závodním mentorem. Manažerem obou pilotů byl Nicolas Todt.

„Jules ve F1 ukázal to, co musel, a rozhodně toho mohlo být ještě více. Myslím ale, že výsledky jako v Monaku (kde Bianchi bodoval, pozn. redakce), když byl u Marussie o jeho talentu říkaly hodně,“ řekl Leclerc.

„Rozhodně si zasloužil sedačku ve F1 ve Ferrari, možná ještě více než já. Ale (osud) rozhodl bohužel jinak. Jsem si ale jistý, že by ukázal možné ještě více než já, byl nesmírně talentovaný.“

Dobrými přáteli už byli také jejich otcové. I jejich cesta motorsportem byla velmi podobná.

„Myslím, že naši otcové vždy žertovali o tom, že jsme měli velmi podobné kariéry. A kupodivu také, když jsme on (Bianchi) a já závodili, tak když on měl o tom víkendu velmi špatný závod, měl jsem ve stejném víkendu velmi nepovedený závod také já. Vždy si z toho dělali legraci, naše kariéry jsou si velmi podobné také proto, že byly s mým manažerem Nicolasem,“ dodal Leclerc, který ve své první sezóně za Ferrari vloni vyhrál dva závody.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud