Bianchi se stal třetím pilotem Force Indie

Bianchi se stal třetím pilotem Force Indie

Záložník Ferrari Jules Bianchi odešel na stáž do týmu Force India. Důvod je jediný, bude moci jezdit v pátečních trénincích.

Ferrari se snažilo Bianchiho umístit do Sauberu na post závodního jezdce, ale švýcarský tým nebyl ochoten se zbavit Kobajašiho ani Péreze. Italové se proto rozhodli svého juniora vyslat na praxi do Force Indie, která mu umožní účast v nejméně devíti prvních pátečních trénincích. Ferrari potřebuje Francouze vyhodnotit před očekávanou obměnou jezdeckého složení v roce 2013.

"Samozřejmě jsem nadšený, že přicházím k Force Indii a že budu mít příležitost jezdit během závodních víkendů. Je to pro mě důležitý krok," řekl Bianchi. "Pravidelně jezdit se současným vozem je nejlepší cesta rychlého učení a já doufám, že se tak dostanu do dobré pozice pro postup do závodní sedačky."

Force India takto nechala loni jezdit Nica Hülkenberga, jehož pro letošní sezónu povýšila na závodního jezdce. Pro Ferrari budou jistě také cenné Bianchiho poznatky o technologiích McLarenu a Mercedesu, které indická stáj používá.

"Neustále sledujeme mladé a talentované jezdce a jeho nedávné výkony v GP2 na nás určitě zapůsobily," řekl majitel týmu Vidžaj Mallya. "Tím, že jsme dali Julesovi příležitost v roce 2012, ukazujeme, že i nadále pomáháme mladým jezdcům."

Doporučujeme

Články odjinud