Bianchi se občas pohne, je ale stále v kómatu

Bianchi se občas pohne, je ale stále v kómatu

Už více než půl roku uplynulo od nehody Julese Bianchiho při GP Japonska. Bianchi zůstává stále v kómatu v nemocnici v Nice.

„Stále bojuje – jak to dělal vždy,“ řekl Bianchiho otec Philippe pro Nice Martin, jehož slova cituje Auto Motor und Sport. „Každý den Jules dokončí maraton. Jeho stav je nadále stabilní. Nemá žádné fyzické problémy. Všechny orgány pracují normálně a bez podpory, ale v současné době je stále v kómatu.“

Podle Bianchiho otce je ale stav jeho syna přece jen lepší, ve srovnání s původními odhady japonských lékařů. „Bylo nám řečeno, že to to potrvá rok, než ho budeme moci převézt. Nakonec to ale bylo možné už po 7 týdnech, protože velmi brzy začal dýchat sám.“ Bianchi je v nemocnici v Nice, blízko rodiny.

„U jeho postele občas vidíme, že se něco stane. Někdy je aktivnější a více se hýbe. Jeho ruka se sevře kolem té naší. Ale jsou to jen reflexy nebo skutečné reakce? To je těžké říct,“ pokračuje Philippe Bianchi.

Podle Bianchiho otce je to pro rodinu snad ještě horší než rychlá smrt. Už více než půl roku čelí nejistotě, jak se bude stav Julese nadále vyvíjet. Fanouškům rodina děkuje za podporu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud