Bianchi příjemně překvapuje, k bodům má Marussia ale pořád daleko

Bianchi příjemně překvapuje, k bodům má Marussia ale pořád daleko

Ruský tým se nicméně právě i s pomocí mladého Francouze dokáže držet před Caterhamem a čas od času zatápí i vozům ze středu pole.

Jules Bianchi, třiadvacetiletý závodník a chráněnec Scuderie Ferrari, si letos z debutantů vyslechl zřejmě nejvíce pochval. V Austrálii dojel patnáctý, v Malajsii třináctý, což je druhý nejlepší výsledek v historii jeho týmu. V obou případech se mu podařilo porazit soupeře ze stáje Caterham, jež je hlavním rivalem Marussie. Spekuluje se o tom, kdy se konečně Marussii podaří dosáhnout na body. Bianchi samotný však raději zůstává nohama na zemi. 

"Musíme být realisté. Myslím, že zisk bodu rozhodně nebude snadný, protože to s naší rychlostí stále ještě není takové, jak bychom si přáli. Pokud se nám ale naskytne ta správná příležitost, vrhneme se po ní. Určitě si všichni přejeme, abychom letos získali náš první bod. 

Můj osobní cíl je takový, že chci především dojíždět pokud možno všechny závody. Je mi jasné, že to nebude vždy jednoduché. Budu se nicméně snažit, abych nabíral zkušenosti a dostal se do cíle co nejčastěji. 

Snažím se jet, jak nejlépe umím, ale znáte to - nikdy nevíte, co se může přihodit. V každém sportu je to stejné - jednou se vám daří, poté spadnete na samé dno. Je proto nutné zůstat soustředěný a neříkat hop, dokud jste nepřeskočil. Samozřejmě budu dělat vše pro to, abych své výkony zlepšoval, protože to je ostatně to, co se ode mě žádá a co je potřeba," prozradil Bianchi televizi Sky Sports. 

Bianchi se v minulosti již několikrát posadil do monopostu Ferrari v rámci testů mladých jezdců. Zřejmě žádný začínající závodník by neodmítl stát se součástí závodní dvojice Scuderie, a Bianchi v tomto ohledu není výjimkou. Zároveň potvrzuje, že své vazby s Ferrari vstupem do Marussie nepřerušil:

"Ano, jsem stále v kontaktu s Ferrari, jelikož dodnes patřím do jejich jezdecké akademie. Zajímají se o to, jak se mi daří. Nechci ale vytvářet nějakou zlou atmosféru. Nyní jsem v Marussii, pro kterou chci odvést dobrou práci. Co bude dále, se uvidí."

Doporučujeme

Články odjinud