Bianchi potvrdil, že usiloval o závodní sedačku u Sauberu

Bianchi potvrdil, že usiloval o závodní sedačku u Sauberu

Záložní pilot Ferrari Jules Bianchi se chtěl letos konečně postavit na startovní rošt, ale opět zůstane mimo. Zkusí to znovu příští rok.

V prosinci přišla z Francie zpráva, že se Ferrari snaží protlačit Bianchiho do týmu Sauber. Peter Sauber snahu Maranella nepotvrdil ani nevyvrátil, jen oznámil, že se jezdecká sestava jeho stáje měnit nebude.

Bianchi potvrdil, že o práci v Hinwilu zájem měl, ale nevyšlo mu to. "Budeme pokračovat takhle, budu se snažit najet co nejvíce kilometrů ve formuli 1, abych měl co nejvíce informací a zkušeností, abych mohl získat sedačku v roce 2013," uvedl francouzský pilot pro RMC.

"Cítím se připravený už na rok 2012, ale zůstal jsem bez místa (závodního pilota). Nevzdám se, zkusím to v roce 2013. Cílem bude najít tým, který mě nechá co nejvíce jezdit a zároveň mi umožní zůstat u Ferrari. U Sauberu to není možné. Pérez a Kobajaši už mají nějakou tu dobu podepsáno. Byla by to velmi dobrá příležitost, ale nešlo to realizovat."

Francie bude přesto mít na startovním roštu hned tři jezdce: Romaina Grosjeana u Lotusu, Jean-Erica Vergneho u Toro Rosso a Charlesa Pica u Marussie.

Doporučujeme

Články odjinud