Bianchi netuší, kde bude příští rok. Uvidíme ho někdy u Ferrari?

Bianchi netuší, kde bude příští rok. Uvidíme ho někdy u Ferrari?

Jules Bianchi stále neví, kde bude jezdit příští rok. Nejpravděpodobnější variantou vypadá Marussia.

Tým jako Marussia nepatří mezi ty, u kterých dáte ruku do ohně, že budou příští rok na startovním roštu. Menší týmy navíc často dávají přednost platícím jezdcům. V případě Bianchiho by zde ale mohl být teoreticky také posun vpřed. Pokud by Alonso odešel z Ferrari, mohl by ho nahradit právě Bianchi. Pokud ne, mohl by možná v roce 2016 nahradit Räikkönena.

Alonso se ale nechal slyšet, že z Ferrari zůstává, ačkoliv něco podobného říkal o víkendu v Monze i Montezemolo. Před pár dny navíc zemřel šéf Santanderu, který byl velkým fanouškem formule 1. Budoucnost španělské banky ve formuli 1 je nejistá. Alonsa pak láká velkým balíkem Honda potažmo McLaren.

Bianchi o víkendu navštívil závod Formule Renault 3.5 v Maďarsku. Na otázku o své budoucnosti jen pokrčil rameny.

„Nemám tušení, kde budu příští rok. Chtěl bych mít jasno, ale v tuto chvíli není nic jisté. Snažím se najít nejlepší řešení pro příští rok, ale teď se chci soustředit na zbývající závody sezóny,“ řekl Bianchi.

Šéf Marussie je s Bianchim spokojen. „Je zřejmé, že jsme s jeho prací velmi spokojení,“ říká John Booth. „Samozřejmě chceme ho také pro rok 2015, ale pokud by ho Ferrari potřebovalo, je zcela jasné, že patří k nim. Jsme rádi, že pracujeme s Ferrari, náš vztah je velmi dobrý,“ dodal Booth. V poslední době se přitom objevily informace, že Marussia neplatí Ferrari za dodané pohonné jednotky.

„Mattiacci musí najít způsob, jak přesvědčit Fernanda Alonsa, aby zůstal,“ řekl k situaci v Maranellu bývalý jezdec F1 Allan McNish.

Budoucí prezident Ferrari Sergio Marchionne mezi tím říká, že oba jezdci ve Ferrari zůstanou. „Musíme jim dát auto, které odpovídá jejich talentu. Pak budou zpět na vrcholu, o tom není pochyb.“

Doporučujeme

Články odjinud