Bianchi jezdí s cílem zapůsobit na Ferrari, ale klidně zůstane u Marussie

Bianchi jezdí s cílem zapůsobit na Ferrari, ale klidně zůstane u Marussie

Jules Bianchi doufá, že ho co nejdříve povolá do svých služeb jeho mateřská stáj Ferrari, a to třeba hned po prvním roce.

Ferrari sehnalo Bianchimu místo u Marussie na poslední chvíli poté, co nevyšla jednání s Force Indií. Dostal se tak do jednoho z nejhorších vozů ve startovním poli, což ale nemusí být na škodu.

"Možná je lepší začít ve formuli 1 pod menším tlakem, abyste si to mohli jen užívat, více se soustředit na jezdění a získávat zkušenosti," vysvětloval výhody místa u slabšího týmu pro Autosport.

"S dřívějším tlakem někteří lidé říkali, že se mi moc nedařilo, ale myslím, že ano, protože jsem vždy končil mezi prvními třemi (v šampionátech nižších sérií). Udělal jsem nějaké chyby, ale každý jezdec chybuje, i ti nejlepší ve formuli 1."

Ferrari vyslalo Bianchiho do Marussie, aby se učil, a to francouzský jezdec hodlá naplnit. Ale pořád myslí na to, odkud je a kam by se rád vrátil.

"Pro teď je mým cílem mít velmi dobrou sezónu s Marussií, učit se a být připraven na příští rok. Musím se naučit okruhy, protože polovinu z nich neznám. Musím se naučit vše o startech, procedurách při pit stopech, všechno je to nové. Pokud zůstanu tady, budu spokojený, ale uvidíme, co dokážeme."

"Ferrari mě pořád sleduje, protože jsem jejich jezdec. Pro mě je opravdu důležité mít dobré výsledky a ukázat, že si mě vybrali správně. Je velmi dobré patřit k takovému týmu. Je jedním z nejlepších ve formuli 1 a je vždy dobré mít jeho podporu. Doufám, že se nám v budoucnu něco podaří."

Doporučujeme

Články odjinud