Bianchi je připravený na top tým, míní Baldisserri

Bianchi je připravený na top tým, míní Baldisserri

Po necelé sezóně v závodní sedačce na konci startovního pole je Jules Bianchi podle šéfa jezdecké akademie Ferrari Lucy Baldisserriho připraven postoupit výš.

Bianchi ve službách Marussie zůstává jezdcem maranellské automobilky, a proto na něj Baldisserri neustále dohlíží a pomáhá mu se zlepšovat. S pokrokem svého svěřence je nad míru spokojený.

"Jules se ze dne na den ocitl v týmu formule 1, rychle zapadl, dosahuje pokroku a skutečnost, že rychle získal navrch nad týmovým kolegou, mu umožnila získat víc sebedůvěry," uvedl pro Auto Hebdo.

"Nemá k dispozici stroj na to, aby mohl doufat v lepší výsledky, takže by bylo zajímavé ho vidět ve výkonnějším monopostu, abychom ho mohli lépe posoudit. Považuji ho za vyspělého jezdce, který je připravený nastoupit v top týmu. Už není pilotem, který by tváří v tvář komplikované situaci přeháněl své reakce."

Baldisserri dobře zná všechny jezdce akademie Ferrari, a proto může srovnávat. Bianchi je podle něj ještě lepší než Pérez, který to z jeho studentů zatím dotáhl nejvýš.

"Musím uznat, že když jsem viděl Julesa a Sergia vyvíjet se v obdobných podmínkách v roce 2012, přístup Bianchiho mi přišel pozitivnější. Postoj Julesa byl postoj mladého pilota, který se chce učit."

Sám Bianchi se domnívá, že mu k současné výkonnosti hodně pomohly zkušenosti z nižších závodních sérií.

"Můj návrat do Světové série po GP2 mi loni pomohl zvládat agresivitu a netrpělivost, být pečlivý a získat znovu sebedůvěru po období pochyb, které určitě byly zdrojem chyb," vysvětlil.

Doporučujeme

Články odjinud