Bianchi chce kromě působení u Force Indie dál závodit

Bianchi chce kromě působení u Force Indie dál závodit

Jules Bianchi se těší na devět pátečních tréninků za volantem Force Indie, ale rád by také dál závodil. Manažer Nicolas Todt mu ve spolupráci s Ferrari a Force Indií hledá angažmá.

Jak jsme vás informovali minulý týden, člen jezdecké akademie Ferrari Jules Bianchi byl letos zapůjčen do Force Indie. Jako rezervní jezdec bude moci testovat v devíti pátečních trénincích a sžívat se tak s monopostem formule 1 a atmosférou závodních víkendů. Ve volném čase by chtěl dál závodit. Stejný názor má i jeho manažer Nicolas Todt.

"Devět pátků v rámci F1 je dobrých, ale není to výrazný postup. Myslím, že je důležité, aby Jules dál závodil. S Ferrari a Force Indií se poohlížíme po dalších možnostech." vysvětlil Todt, který jinak považuje Force Indii za ideální tým pro poskytnutí šance mladému jezdci. "Vědí, jak s takovými piloty pracovat. Kromě závodění v F1 je to ta nejlepší šance, jakou mohl dostat."

Zatím není jisté, kde bude Bianchi závodit. Poslední dva roky strávil v GP2, kde obsadil vždy celkové třetí místo. Vzhledem ke svému programu v rámci závodních víkendů F1 by ale obě série těžko kombinoval.

Mladý Francouz má závodění v krvi, jeho prastrýc Lucien, který závodil za Belgii, absoloval v letech 1959 až 1968 sedmnáct velkých cen formule 1 a získal šest bodů. Roku 1968 byl dokonce třetí v Monaku a s Pedrem Rodríguezem vyhrál za volantem legendárního Fordu GT40 24 hodin Le Mans. O rok později právě na okruhu La Sarthe zahynul při testování.

Doporučujeme

Články odjinud