Bezkontaktní kalkulačky povinného ručení a havarijního pojištění

Bezkontaktní kalkulačky povinného ručení a havarijního pojištění

Kolik utratíte za pojištění auta, zjistíte snadno a rychle na internetu. Chcete si nezávazně porovnat nabídky pojišťoven, ale odrazují Vás telefonáty od různých operátorů? Poradíme vám, kde porovnávat povinné ručení i havarijní pojištění, aniž byste museli zadávat kontaktní údaje.

V případě, že chcete získat přehled o cenách povinného ručení nebo havarijního pojištění, srovnávač pojištění je ta správná volba. Nicméně většina kalkulaček povinného ručení i havarijního pojištění vás bez zadání telefonního čísla, nepustí dál.

Soukromí je důležité, kontaktní údaje nikoli

Podle průzkumu pojišťovací agentury PFP s. r. o. (dále jen PFP), která provozuje weby Povinne-ruceni.com a Srovnátor.cz, více jak 30 % klientů při požadavku kontaktního údaje kalkulačku opouští a dalších bezmála 20 % zadá nepravdivé kontaktní údaje.

„Nevidím jediný důvod proč při pouhém srovnání požadovat kontaktní údaje. Velmi rádi klientovi zavoláme, ale jen když si to sám přeje,“ tvrdí Mgr. Antonín Jílek, jednatel společnosti PFP. „Výpočet to stejně neovlivní,“ říká již s úsměvem na rtech.

Firma PFP působí na českém trhu s online pojištěním již od roku 1999. Díky webu Povinne-ruceni.com se stala hlavním průkopníkem v oblasti online pojištění motorových vozidel. A i přes velkou konkurenci se stále drží na výsluní.

„V dnešní době, kdy je konkurence opravdu veliká, se snažíme být jiní. Proto jsme přišli s bezkontaktní kalkulačkou. Věřím, že nerozhodují pouze ceny, ale i servis a výjimečnost daného srovnávače,“ dodává Mgr. Antonín Jílek.

Srovnávače pojištění, opravdu jde o nezávazné srovnání

Řada srovnávačů hlásá, že pouhým srovnáním pojištění se k ničemu nezavazujete a můžete kdykoli odejít. Vtipné je, že ihned po zadání telefonního čísla, vás kontaktuje operátor s „nejlepší“ nabídkou.

Zatím převládají srovnávače pojištění, které se bez telefonního čísla asi neobejdou. Ale na webech Povinne-ruceni.com a Srovnátor.cz si můžete být stoprocentně jistí, že jde o nezávazné srovnání, bez nutnosti zadávat kontaktní údaje.

Doporučujeme

Články odjinud