Bez technických potíží by Massa v Baku vyhrál, říká Lowe

Bez technických potíží by Massa v Baku vyhrál, říká Lowe

Technický ředitel stáje Williams Paddy Lowe je přesvědčen, že by Felipe Massa vyhrál letošní grand prix v ulicích Baku, nebýt závady na zavěšení u Brazilcova monopostu.

Do dramatické Velké ceny Ázerbájdžánu odstartoval Felipe Massa z devátého místa a po přerušení závodu červenou vlajkou se nacházel dokonce na třetím místě.

Po restartu závodu byl Brazilcův Williams poškozen v oblasti zavěšení a následně se začal propadat pořadím. Před Massu se dostal i pozdější vítěz závodu Daniel Ricciardo.

Po skončení závodu hned několik jezdců prohlašovalo, že by v závodě triumfovali nebýt nehody nebo technických problémů. Na základě zjištění z podrobné analýzy je technický šéf Williamsu Paddy Lowe přesvědčen, že by se vítězem stal právě jeho „svěřenec“ Massa.

Kdyby brazilský pilot v závodě zvítězil, získal by své dvanácté vítězství ve formuli 1 a zároveň první od památné brazilské grand prix 2008.

„Po grand prix v Baku, což bylo velmi dramatický závod, za mnou přišlo mnoho lidí a všichni mi říkali, že jsme mohli vyhrát nebýt toho a toho,“ řekl Lowe pro motorsport.com.

„Je velká škoda, že jsme mu v jeho (Massově) posledním roce v F1 nedopřáli vítězství. Každý z toho byl deprimovaný, ale takový už je občas motorsport.“

Podle Lowea byl Massa fantastickým pilotem a zároveň výborným mentorem mladého Lance Strolla.

„Sledoval jsem ho (Massu) dlouhé roky a velmi uznávám jeho řidičské schopnosti. V roce 2008 byl skvělým soupeřem pro Hamiltona. Tenkrát jsem pracoval pro McLaren a Massu považuji ze jezdce s kvalitami světového šampióna.“

„Je to skvělý člověk, vždy je šťastný a chová se příjemně. V paddocku není nikdo, kdo by Felipeho nepovažoval za svého kamaráda. Byl výborným pilotem a zároveň skvělým učitelem pro Lance,“ řekl o Massovi pochvalně Paddy Lowe.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud