Bez Lotusu by prý Räikkönenovo jméno mělo menší hodnotu

Bez Lotusu by prý Räikkönenovo jméno mělo menší hodnotu

Podle Érica Boulliera by Räikkönenův comeback v jiných barvách jen těžko mohl dopadnout stejně pozitivně. Lotus prý Finovi pomohl, aby se na něho nezapomnělo.

Lotus je z Räikkönenova odchodu k Ferrari stále v rozpacích. Fin byl v Lotusu nepopiratelnou jedničkou a mohl se těšit podmínkám, které mu dosud ostatní zaměstnavatelé neposkytovali. Veliké trhliny na spojení Räikkönen-Lotus vznikly kvůli špatné platební morálce Lotusu - Räikkönen začínal být příliš drahý. Podle Érica Boulliera je letos rodák z Espoo dost možná dokonce nejplacenějším pilotem v poli. Francouzský manažer rád připomíná důležitost Lotusu pro oživení Räikkönenovy kariéry.

"Je těžké to definovat. Bez nás by na Kimiho návrat bylo pohlíženo jiným způsobem. Dokážete si představit, jak by to vypadalo, kdyby podepsal s Williamsem a ne s námi? Kolem Kimiho jsme postavili vše. Myslím, že jako pilot Lotusu je i zajímavější pro fanoušky. Získal na popularitě. Kdyby po etapě v rally skončil se závoděním, myslím, že by byl Kimi Räikkönen dnes už zapomenut. Dali jsme mu správné nástroje k tomu, aby získal zpět sebevědomí," řekl Boullier.

O tom, kdo bude v příštím roce týmovým kolegou Romaina Grosjena, zatím není rozhodnuto. Spekuluje se zejména o Hülkenbergovi a Massovi. Boullier tvrdí, že Lotus vybere jezdce, který nejlépe dokáže Grosjeana prohnat. 

Doporučujeme

Články odjinud