Bernie zapracoval na možnosti ukázat v televizi využití KERS

Časem přibude i nastavení předního přítlačného křídla.

Bernie Ecclestone skrze svou společnost FOM zapracoval na tom, aby diváci u televizních obrazovek měli možnost vidět aktuální využití systému KERS. Tato grafika, kterou F1sports exkluzivně získal, přibude k již dlouho používanému grafickému znázornění využití pedálu akcelerátoru a brzdy.

U vozů, které KERS nebudou mít, bude ikonka označena křížkem. Smůlou pro FOM je, že po úvodních dvou závodech se pro Čínu systémů KERS vzdaly oba vozy Ferrari a Renaultu. Ale v průběhu sezony týmů s KERS přibude.

V blízké budoucnosti FOM slibuje i znázornění nastavení předního přítlačného křídla, které může pilot upravovat přímo z kokpitu.

FOM nabídne mírná zlepšení i v dalších oblastech. Následující grafika ukazuje sumář dvou jezdců v libovolném bodě závodu: pořadí v závodě, jméno, postup či pokles oproti startovní příčce, počet absolvovaných zastávek, nejrychlejší kolo a poslední zajetý čas.

Nově budou povinně zveřejňované váhy vozidel na startu seřazeny nikoli podle startovních míst, ale od nejlehčího k nejtěžšímu. Divák se rychle zorientuje v tom, v jakém pořadí budou závodníci zajíždět k mechanikům. U každého jezdce bude nadále zobrazena startovní příčka.

Během Velké ceny Číny bude hlavní Buttonův mechanik Alistair Weston vybaven kamerou, kterou bude mít na přilbě. Bude obsluhovat pravé zadní kolo obou závodníků BrawnGP.

Doporučujeme

Články odjinud