Berger: Pro Rosberga bude úspěch, když se vůbec udrží v Schumacherově stínu

Bude to mít těžké, shodují se všichni, když při debatách o návratu Michaela Schumachera přijde řeč na jeho týmového kolegu Nika Rosberga.

„Pro Nika bude úspěch, když se vůbec udrží v Schumacherově stínu. I když budou mít stejně rychlá auta, Michael ho porazí svými zkušenostmi a politikařením. Však on ví, jak si kolem sebe uspořádat tým,“ řekl tento týden Gerhard Berger.

Michael Schumacher je z předchozího působení u Ferrari zvyklý být dominantní jedničkou. Ten status mu teď Mercedes nemusí ani oficiálně dávat, Schumacher takový prostě je. Navíc má vynikající vztah s šéfem týmu Rossem Brawnem.

„Michael nepřemýšlí nad tím, který soupeř by mohl být nebezpečný. Chce být zase perfektní kvůli sobě,“ poznamenal Berger. „Nevěřím, že by ho kdokoliv překonal. Spíš se mu budou muset přizpůsobit.“

Čtyřiadvacetiletý Rosberg před návratem Schumachera k aktivní kariéře doufal, že novou jedničkou u Mercedesu bude on. Odešel na konci loňské sezony od Williamsu, aby nakopl svou kariéru. Teď jsou jeho plány odloženy na neurčito.

„Jestli chce Schumacher vyhrávat, musí Rosberga úplně odrovnat. Jeho týmový kolega je jeho největší nepřítel,“ nechal se slyšet bývalý pilot Jacky Ickx. Komentátor BBC Martin Brundle dodává: „Nico bude muset hodně rychle vyrůst, pokud chce Schumachera porážet. Jestli bude Michael trvale rychlejší než on, pohřbí ho tím.“

U Mercedesu ale podobná slova odmítají. Vztah Schumacher – Rosberg prý bude v pohodě. „Nico chtěl vždycky závodit za Stříbrné šípy a vždycky si přál mít za týmového kolegu Michaela Schumachera. Teď se mu to ideálně nakombinovalo. Možná to zní jako PR, ale je to pravda,“ tvrdí sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug.

Sám Rosberg má dokonce za to, že je oproti Schumacherovi ve výhodě. „Znám u týmu mnohem víc lidí než Michael, protože jich k Brawnu hodně přišlo od Williamsu. Rychle tam zapadnu,“ řekl. Schumacher navíc v důchodu zmeškal technickou revoluci. „Auta jsou teď docela jiná. S tím mu rád pomůžu. Určitě se můžeme učit od sebe navzájem,“ myslí si Rosberg.

 

Doporučujeme

Články odjinud