Během těžkých momentů zůstal silný, pochvaluje si na Verstappenovi Horner

Během těžkých momentů zůstal silný, pochvaluje si na Verstappenovi Horner

Na šéfa Red Bullu Christiana Hornera letos Max Verstappen nejvíce zapůsobil tím, jak se dokázal vypořádat s obtížnými momenty sezóny.

Verstappen se v průběhu letošní sezóny formule 1 potýkal s řadou technických problémů, které jej připravily o dobrý výsledek a dovolily jeho týmovému kolegovi Danielu Ricciardovi získat v průběhu roku více bodů.

Po selhání motoru ve Velké ceně Belgie začal Verstappen ztrácet důvěru v Red Bull a dodavatele motoru Renault. Ve druhé polovině sezóny však došlo k velkému zlepšení a Verstappen vyhrál závody v Malajsii a Mexiku.

Nizozemec se podle Hornera nenechal technickými problémy vyvést z míry, pokračoval i v obtížných chvílích v tvrdé práci, což na tým zapůsobilo.

„Myslím, že Max těžil ze zkušeností a celkově z pohledu zkušeností se závoděním udělal krok vpřed. Snadno se zapomíná na to, že tohle je jeho teprve čtvrtý rok v závodních vozech,“ řekl Horner.

„To, co na mě letos skutečně zapůsobilo, byl způsob, jakým se vypořádal s některými obtížnými momenty. Bylo jich docela dost, obzvlášť v letních měsících, on ale stále tvrdě pracoval, každý týden trávil hodiny na simulátoru a snažil se to aplikovat, a samozřejmě jeho schopnosti jsou nesporné.“

Podle Hornera Verstappen našel v letošní sezóně rovnováhu mezi řízením monopostu a úrovní agresivity při soubojích. I přesto se letos Verstappen dostal párkrát do křížku se svými soupeři, jako při kolizi s Ricciardem ve Velké ceně Maďarska a s Felipem Massou v Itálii.

„Manévry v Maďarsku a na Monze byly jedinými dvěma chybami, které letos udělal. Má v sobě dobrou hranici mezi hrdinou a darebákem.“

„Myslím, že má skvělý cit pro vůz a jeho limity. Je to hazardér, ale při riskování není nezodpovědný, je to vypočítané. Navíc má v sobě bojovnického ducha, což je skvělé sledovat. Celkově jel dobře. Myslím, že oba naši jezdci letos odvedli prvotřídní práci.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud