BBC vybrala Hamiltona jako sportovní osobnost roku

BBC vybrala Hamiltona jako sportovní osobnost roku

Mistr světa formule 1 obvykle po svém úspěchu sbírá ještě další ceny. Lewis Hamilton se ale v rodné Británii dočkal prestižní a hodně neobvyklé ceny.

BBC vybrala Hamiltona jako sportovce roku. V klání předstihl favorizovaného golfistu Roryho McIlroye. Ocenění je velmi významné už jen proto, že Hamilton je prvním představitelem motorsportu, který vyhrál tuto anketu od roku 1996. Tehdy se to povedlo Damonu Hillovi. Ten vyhrál cenu dokonce dvakrát (poprvé v roce 1994). Držiteli ocenění jsou také Nigel Mansell (1986, 1992), Stirling Moss (1961) a Sir Jackie Stewart (1973).

„Nejdříve bych chtěl pogratulovat všem šampiónům,“ řekl Hamilton při přebírání ceny. „Jsem velmi hrdý a je pro mě velkou ctí být mezi takovými britskými sportovními talenty. Dnešní noc je velkou připomínkou toho, jak moc máme skvělých sportovců. Nikdy jsem si nemyslel, že tady budu stát. Je to sen,“ pokračuje Hamilton. Ten nakonec poděkoval především svým příznivcům.

„Děkuji všem fanouškům. Vždy jsem měl pocit, že vyhráváme a prohráváme spolu, protože když přijedu na jakýkoliv závod, vždy cítím vaší lásku.“

Doporučujeme

Články odjinud