Bavte se, ale neřiďte opilí, hlásal Hamilton v londýnském metru

Bavte se, ale neřiďte opilí, hlásal Hamilton v londýnském metru

Letošní sezona formule 1 sice skončila, povinnosti pilotů však nikoliv. Během zimní pauzy mají jezdci za úkol účastnit se nejen testů, ale i řady reklamních akcí sponzorů svého týmu.

V průběhu letošní sezony formule 1 se hned z několika koutů ozývaly rozčílené hlasy kritizující množství reklamních akcí, kterých se musí piloti účastnit, a to nejen během závodních víkendů, ale dokonce i ve svém volném čase mezi jednotlivými GP.

Bez tučných sumiček, jež právě díky reklamním akcím přistávají na kontech jednotlivých týmů, by ale bylo setrvání v královně motorsportu téměř nemožné. Jedna strana má značné množství peněz, ta druhá zase slavné tváře, jež na sebe všude dokážou rychlostí blesku strhnout pozornost veřejnosti i médií.

Ve čtvrtek odpoledne se tato taktika vyplatila i firmě Diageo, jež společně s londýnským starostou připravuje kampaň za zodpovědné pití během silvestrovských oslav.

Firma Diageo je významným producentem alkoholických nápojů a zároveň sponzorem britského týmu Vodafone McLaren Mercedes. Díky tomuto partnerství tak společnost mohla využít služeb slavného britského formulového závodníka Lewise Hamiltona, jenž během čtvrtka cestoval prostředky městské hromadné dopravy v Londýně a seznamoval své spolucestující s chystanou silvestrovskou akcí.

Společnost Diageo si uvědomuje, že během bujarých silvestrovských oslav se vypije velké množství alkoholických nápojů, což samozřejmě zvyšuje počet opilých řidičů za volantem a druhotně pak i počet dopravních nehod. Na letošního Silvestra se proto firma rozhodla zasponzorovat bezpečnou dopravu v Londýně. Tamní obyvatelé budou mít možnost bezplatně využít metro, tramvaje, vlaky i autobusy, a to v období od 23:45 do 04:30 následujícího dne.

O akci, jejíž tváří se sám stal, řekl Lewis Hamilton následovné: "Silvestrovské oslavy jsou pro lidi skvělou příležitostí, aby oslavovali se svou rodinou a přáteli. Sponzorská akce firmy Diageo, při níž budou moci lidé v Londýně využívat bezplatné cestování prostředky městské hromadné dopravy, je skvělým gestem, které Londýňanům i návštěvníkům hlavního města trošku usnadní to, aby si celý večer užili a dostali se pak bezpečně domů. Doufám, že se všichni budou mít fantasticky."

Doporučujeme

Články odjinud