Barrichellovi s v IndyCar zalíbilo, pokusí se přemluvit rodinu

Barrichellovi s v IndyCar zalíbilo, pokusí se přemluvit rodinu

Rubens Barrichello kdysi slíbil své manželce, že nebude závodit na amerických oválech. Po testu ve voze série IndyCar ho ale čeká vážná debata s rodinou.

Barrichello ztratil po 19 letech místo ve formuli 1, ale pořád chce závodit. Zkouší proto vůz IndyCar týmu KV Racing na okruhu v Sebringu. Test je úspěšný a Brazilec vážně zvažuje, že bude i závodit.

"Kdyby šlo čistě jen o radost, nebyl by to problém," řekl. "Pořád mám velkou vášeň pro rychlost a v duchu jsem stále mladý. Věřím, že se stále zlepšuji. Teď jsem opravdu spokojený a líbí se mi, co jsem viděl. Jsem dlouhodobým fanouškem série IndyCar. Má skvělou atmosféru a jsou to skvělé závody. Uvidíme, co přijde. Musím si promluvit s rodinou a Jimmym (Vasserem - spolumajitelem týmu). Líbí se mi to."

Barrichello odjel v pondělí 94 kol (240 km) a velmi rychle se mu začalo dařit. Zapůsobil i na svého přítele a jezdce Tonyho Kanaana, který ho k testu přemluvil.

"No, není k tomu moc co dodat," uvedl Kanaan. "Přišel sem poprvé a po 20 kolech už zajížděl stejné časy jako já! Jeho znalosti a zkušenosti nám pomohly potvrdit jisté nápady, které jsme pro tento test měli. Takže to díky Rubensovi bylo velmi produktivní."

Podporu pro vstup do IndyCar má Barrichello i od šéfa série Randyho Bernarda. "Pokud Rubens přijde do IndyCar, ještě víc se tím posílí kalibr jezdců, které přitahujeme. Samotná jeho kariéra vyvolává přesně ten zájem, který chceme a který předáváme fanouškům."

"Když se podíváte na historii IndyCar a velikány jakou jsou Nigel Mansell nebo Emerson Fittipaldi, jen to postavení naší série pomohlo. Pokud přestoupí, chci, aby věděl, že jsme tu, abychom mu pomohli."

Doporučujeme

Články odjinud