Barrichello: Williams doplácí na nezkušenost jezdců, měl mít mnohem víc bodů

Barrichello: Williams doplácí na nezkušenost jezdců, měl mít mnohem víc bodů

Rubens Barrichello je přesvědčený, že kvality letošního monopostu Williams měly týmu zajistit daleko větší bodový příděl.

Barrichello velmi toužil závodit pro Williams i letos, ale na konci loňského roku musel uvolnit místo Sennovi. Ke své smůle tak nemohl usednout do nejlepšího williamsu za poslední roky.

"Nad tím se nedá přemýšlet, protože to auto neřídím a nemůžu myslet na to, jaké by to mohlo nebo nemohlo být se mnou," odpověděl Barrichello na otázku rádia Jovem Pan, co by letos u týmu z Grove dokázal.

Brazilec si sice netroufá tvrdit, co by dokázal on sám, ale říká, že Maldonado a Senna měli určitě dokázat víc.

"Pravda je, že se to auto ukázalo jako velmi konkurenceschopné. Odvedli dobrou práci (tým) a auto hodně posunuli dopředu," chválil. "Je to škoda, protože jsem přesvědčený, že by měli mít alespoň dvakrát tolik bodů, než mají teď."

"Děje se to samozřejmě proto, že jsou jezdci nezkušení. Jsou rychlí, ale neumějí využít příležitosti, které jim dává vybavení, které mají."

Williams sice letos dokázal vyhrát závod ve Španělsku, ale žádných dalších úspěchů nedosáhl a v tabulce šampionátu je až osmý s 54 body. Podle Barrichella měl tedy být někde na úrovni šestého Sauberu nebo dokonce pátého Mercedesu.

Doporučujeme

Články odjinud