Barrichello uklidňuje Massu: Odchod z Ferrari může být i osvobozující

Barrichello uklidňuje Massu: Odchod z Ferrari může být i osvobozující

Rekordman v počtu odjetých velkých cen Rubens Barrichello na základě vlastních zkušenosti upozornil Felipeho Massu, že odchod z Ferrari může být příležitostí pro nové výzvy.

Felipeho Massu u Ferrari po skončení letošní sezony vystřídá Kimi Räikkönen. Brazilcův předchůdce v maranellském týmu Rubens Barrichello svého mladšího krajana uklidňuje, že i po odchodu z Ferrari se má na co těšit.

Sám Barrichello opustil Ferrari po sezoně 2005. V následujících šesti letech závodil v týmech Honda, Brawn GP, se kterým dokonce v roce 2009 vyhrál dva závody a bojoval o titul mistra světa, a Williams. "Je mi Felipeho velmi líto, ale na druhou stranu dobře vím, že existuje život i po Ferrari," řekl účastník rekordních 322 velkých cen. "Jsem toho důkazem díky působení u Brawnu i všemu dalšímu (po odchodu z Ferrari). Všechno bylo opravdu dobré, některé věci byly dokonce ještě lepší než u Ferrari."

Také Massa by mohl podle Barrichella vystoupit ze stínu Scuderie. "Závodit pro Ferrari je nejúžasnější věc, ale když ho opustíte, je to osvobozující, je na vás menší tlak a máte větší svobodu v rozhovorech," vysvětlil. "Jsou tu bolestivé chvíle, ale existuje i život poté. Nemůžeme srovnávat mou situace s tou Felipeho, protože já jsem se rozhodl opustit Ferrari, když jsem měl kontrakt s Hondou."

O uplatnění svého mladšího krajana ale strach nemá. "Felipe je dobrý jezdec a myslím, že může získat místo. Slyšeli jsme, že jeho nejlepší šancí, o kterou by měl bojovat, je Lotus. Ve skutečnosti musí jít tam, kam mu říká jeho srdce, a kde má otevřené dveře," upozornil.

Felipe Massa má na svém kontě 184 velkých cen, z nichž 11 vyhrál, zajel 15 pole position a 14 nejrychlejších kol. Roku 2008 mu titul mistra světa utekl o jediný bod, od té doby nevyhrál žádný závod. V kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska roku 2009 se vážně zranil, když mu pružina právě z Barrichellova vozu prorazila hledí přilby a jezdec následně havaroval. Od té doby se na stupně vítězů dostal jen osmkrát. Letos mu zatím v šampionátu patří sedmé místo.

Doporučujeme

Články odjinud