Barrichello stále touží zůstat u Williamsu, ale soupeří s Räikkönenem

Barrichello stále touží zůstat u Williamsu, ale soupeří s Räikkönenem

V Singapuru se potvrdily informace, podle kterých Kimi Räikkönen chce příští rok uskutečnit návrat do formule 1 a závodit pro Williams. Míří na sedačku Rubense Barrichella.

Barrichello je každý závodní víkend dotazován na pokrok v jednání o nové smlouvě s Williamsem, ale ani v Singapuru nemá žádné novinky. Brazilec může zatím jen opakovat, že chce dál závodit.

"Je to láska a vášeň pro rychlost," řekl s úsměvem v rozhovoru pro Reuters. "Upřímně jednám s týmem, jestli bych mohl závodit příští rok. Tento sport pořád miluji, nevím, jak bych bez té rychlosti žil. Užívám si to čím dál víc. Chci závodit, dokud tu bude ta vášeň."

Barrichello říká, že je v lepší fyzické kondici, než když mu bylo 18 let, což je další důvod neuvažovat o odchodu. Navíc je přesvědčený, že se Williams příští rok konečně zvedne.

"Tým změní motor, zaměstnanci se také mění, takže... Myslím, že týmu můžu dát hodně. Nejsou to jen zkušenosti. Protože pokud jste zkušení, ale ne rychlí, je to k ničemu. Pokud jste rychlí a nezkušení, je to lepší. Ale můžu nabídnout svoji rychlost a zkušenosti jsou zadarmo," dodal.

Barrichello teď ale svádí nepřímý souboj s těžkým soupeřem, protože BBC potvrdila, že podle jejích zdrojů se chce Kimi Räikkönen skutečně vrátit do formule 1 v roce 2012. Jeho návštěva u Williamsu mezi belgickou a italskou Grand Prix tedy opravdu nebyla náhodná a byla součástí jednání.

Williams nemá snadné rozhodování, protože místo Barrichella by mohl mít dalšího jezdce s bohatými sponzory, nebo právě Räikkönena, jenž by sice peníze sám nepřinesl, ale přitáhl by obrovskou pozornost, a tím možná i nové sponzory. Maldonada si díky jeho štědrým mecenášům Williams velmi pravděpodobně ponechá.

Doporučujeme

Články odjinud