Barrichello: Se mnou by se Williamsu letos dařilo lépe

Barrichello: Se mnou by se Williamsu letos dařilo lépe

Rubense Barrichella velmi mrzí, že musel ukončit svoji kariéru ve formuli 1, a domnívá se, že si jeho výměnou Williams uškodil.

Williams dlouho váhal, koho letos posadí do druhého vozu vedle Pastora Maldonada. Nakonec se rozhodl, že se rozejde s Barrichellem a angažoval Bruna Sennu.

"Je úžasné, jak je sezóna vyrovnaná. Srdce mi krvácí, že tam nemůžu být," přiznal Barrichello v rozhovoru pro Auto Motor und Sport. "Nechápejte mě špatně, jsem rád, že můžu jezdit tady (v USA), a nepovažuji se za oběť. Jen si myslím, že je to škoda pro Williams, protože se domnívám, že bych měl letos skvělou sezónu. Nejen já, celý tým, Williams by z mé přítomnosti těžil."

"Jako týmový kolega bych byl dobrým učitelem pro Sennu, Bottase nebo Maldonada. Vedle mě by se jim dařilo mnohem lépe než teď. Podívejte se na Maldonada, loni měl méně nehod než letos. Pastor je super rychlý, ale se mnou po svém boku jezdil kontrolovanější závody. OK, mají teď mnohem víc bodů než loni, ale s takovým autem musíte jezdit v top 3."

Z Brazilcova vyjádření je zřejmé, že formuli 1 pozorně sleduje. "Do posledního detailu," přiznal. "Od pátku každý trénink. Studuji časy v jednotlivých sektorech a od přátel získávám dost detailní informace o pneumatikách a vozech, už od pěti hodin ráno. Moje žena si stěžuje, že jsem se úplně zbláznil."

Barrichello formuli 1 pořád miluje a myslí si, že ještě existuje šance na návrat. "Inženýři a mechanici předpokládali, že budu jezdit pro Williams (i letos). Samozřejmě tu pořád byly zvěsti, že Williams potřebuje peníze, ale já jsem dal nějaké dohromady se sponzorem BMC. Nevím, co nakonec přinesl Bruno, ale asi jsem to nemohl přebít. Adam Parr už mě asi nechtěl. Přišel jsem o kokpit. Na hledání alternativ bylo už pozdě."

Přesto se na svého mladšího krajana nezlobí. "Nejsem na něj naštvaný. Jsem opravdu rád za jeho sedmé místo v Maďarsku. Odjel skvělý závod. Jak jsem řekl, kdybych byl jeho týmovým kolegou, dostával by ze sebe víc. Scházejí mu zkušenosti. Ode mě by je získal. Potřebuje někoho, aby mu pomohl s řešením všech drobných problémů. Pak by mohl jezdit s větším klidem."

Doporučujeme

Články odjinud