Barrichello: Räikkönen nemůže Williamsu nabídnout víc než já

Barrichello: Räikkönen nemůže Williamsu nabídnout víc než já

Rubens Barrichello se domnívá, že pro Williams zůstává nejlepší volbou při rozhodování o jezdeckém složení pro příští rok.

Williams stále neoznámil, kdo pro něj bude závodit v sezóně 2012, ale předpokládá se, že si své místo udrží Pastor Maldonado. Otazník tedy visí jen nad druhým pilotem, přičemž mezi kandidáty patří mimo jiné Adrian Sutil a Kimi Räikkönen.

Barrichello se ale domnívá, že by Williams chyboval, kdyby ho vyměnil. "Nemyslím si, že by kdokoliv jiný, včetně Kimiho, mohl nabídnout víc než já," řekl brazilský závodník. "Tým už ví, co můžu nabídnout. Mladí jezdci můžou mít víc peněz, ale také se jim můžou stávat špatné věci v prvním kole a všechny ty peníze odejdou při nehodách."

"Nakonec Williams ví, jaké nadšení pro to stále mám, i když jezdíme ve voze, který není konkurenceschopný. Vědí, kolik jsem do tohoto týmu vložil a jak moc chci jezdit příští rok. Musíme si jen počkat na jejich prohlášení, které doufám přijde brzy."

Barrichello přiznal, že se na volnou sedačku ptá i u jiných týmů, ale pokud by měl přestoupit, tak jen do rychlejšího vozu. Tvrdí, že ve formuli 1 nechce zůstat za každou cenu.

Ale byl by ochotný si shánět sponzory, pokud by mu to pomohlo setrvat u Williamsu. "Pokud by to tým prezentoval jako požadavek, tak bych na tom pracoval. Ale z vyjádření týmu jsem nevyrozuměl, že by to požadovali," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud