Barrichello podal v kvalifikaci skvělý výkon

Button měl potíže s vyvážením svého monopostu.

Rubens Barrichello předvedl v kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie skvělý výkon. Nakonec bude startovat z druhého místa, když porazil letos dominujícího týmového kolegu Jensona Buttona, který v Silverstone jede svou domácí velkou cenu. Po potížích s vyvážením vozu do ní odstartuje až ze šestého místa. Brawn GP se stejně jako další týmy potýkal s potížemi s teplotou pneumatik.

Nazvdory své brazilské národnosti si Barrichello v Silverstone připadá jako doma. "Přes noc jsme udělali změny na autě. Moji inženýři odvedli skvělou práci, nastavení pro kvalifikaci bylo perfektní," chválil svůj tým druhý muž celkové klasifikace, kterému se podařilo narušit hegemonii skvěle jedoucích red bullů. "Red Bull udělal velký pokrok, takže jsem rád, že jsem se dostal do první řady. Doufali jsme dnes ve třetí místo, je skvělé, že jsme ještě o jedno lepší. Doufám, že se můžeme zítra ještě zlepšit."

Button pochopitelně není spokojen, že startuje až ze třetí řady. "Věděli jsme, že to tu bude těžké, protože naše auto za nízkých teplot nepracovalo dobře. Měl jsem potíže zahřát pneumatiky na pracovní teplotu. Trápil jsem se s nedotáčivostí v rychlých zatáčkách a přetáčivostí v pomalých, neměl jsem dobré vyvážení," vysvětlil vedoucí muž celkové klasifikace příčinu svého kvalifikačního výsledku. "Mým cílem je jako vždy získat co nejvíce bodů. Doufám, že předvedeme tisícům fanoušků na tomto okruhu skvělou podívanou."

Šéf stáje Ross Brawn chválil výkon Rubense Barrichella. Naopak Button zažil kromě potíží s vyvážením ještě nedorozumění s týmem. "Díky nedorozumění v komunikaci jsme ho poslali do boxů o kolo dříve, což ho možná stálo umístění," vysvětlil jinak skvělý stratég Brawn. "Pokud se zítra zvýší teplota, obě auta budou pro závod v dobré formě," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud