Barrichello: Perfektní ukázka toho, jak prohrát závod

Brawn měl problémy zejména s pneumatikami.

Rubens Barrichello udeřil na adresu svého týmu s tím, že dnes předvedl parádní ukázku toho, jak prohrát závod.

"Udělal jsem vše, co jsem udělat měl," řekl Barrichello po závodě. Za první zatáčkou jsem vedl a bylo to. Pak mi tým prohrál závod. Budeme-li takto pokračovat, ztratíme i oba šampionáty, to by pak teprve byla katastrofa.

Nejradši bych sedl na letadlo a odjel domů, nechci se s nikým v týmu bavit. Bylo by to jen bla bla bla... a na to nejsem zvědavý. Jsem strašně naštvaný."

Barrichellovi není doposavad jasné, jak se Brawnu povedlo, že dojel až na šestém místě.

"Problémy s tankovacím zařízením mě navíc stály nejspíš umístění na stupních vítězů," řekl dále Barrichello. "Na tenhle víkend zapomeneme a budeme se soustředit na Maďarsko."

Týmový kolega Jenson Button nejprve lamentoval nad svým nepovedeným startem a pak nad skutečností, že se zasekl za Heikkim Kovalainenem na mclarenu.

"Jel daleko pomaleji než co jsme dokázali jet my," řekl Button. "Ale ani jedna ze směsí pneumatik nefungovala dobře. Měli jsme problémy s opotřebením a drolením."

Šéf týmu Ross Brawn potvrdil, že Velká cena Německa je pro jeho stáj zklamáním.

"Dnes jsme v rychlosti na Red Bull nestačili," přiznal Brit. "Zvolili jsme strategii tří zastávek v boxech, ale měli jsme problémy s pneumatikami a Rubens s tankovacím zařízením. Na trať se vrátil za Nicem Rosbergem a to jej možná stálo umístění na stupních vítězů."

Button, Barrichello a Brawn pogratulovali Webberovi za "velmi zasloužené" vítězství.

Doporučujeme

Články odjinud