Barrichello odmítá, že by Brawn GP mohl podvádět

Tipuje, že v Austrálii bude Brawnova stáj patřit mezi tři nejlepší.

Je již známou věcí, že difuzory týmů Toyota, Williams a Brawn GP nedají spát některým jejich soupeřům. Podezření z ilegálnosti několika týmů projevil Flavio Briatore a Stefano Domenicali. Podle šéfa Ferrari si některé týmy nová pravidla vyložily jinak než ostatní. Max Mosley na to alespoň prozatím odpovídá tak, že tyto týmy jen chytře využily mezery v pravidlech.

K pochybnostem o největším překvapení zimních testů, kterým byly výkony nového týmu Brawn GP, se vyjádřil i Rubens Barrichello.

"Objevují se otázky, zda jsou naše auta legální. Je to pochopitelné, když ztrácíte, je vždy snazší nařknout vaše soupeře z podvádění, než se je pokusit dohnat usilovnější prací.

Náš tým odpovídá pravidlům. Věřím, že v Austrálii bychom se mohli pohybovat mezi prvními třemi týmy. Největšími soupeři mohou být Ferrari, Toyota a BMW. Překvapit může i Alonso," prozradil brazilský závodník španělskému magazínu Marca.

"Odešel jsem od Ferrari, abych našel tým, kde by byly podobné podmínky, ale větší volnost, kde mým hlavním úkolem nebude podporovat Michaela (Schumachera). Nyní jsem členem stáje, které se podařilo sestavit velmi dobré auto," řekl Barrichello.

Na to, zda bude pohádkové znovuzrození týmu z Brackley mít i pohádkový konec v podobě úspěchu v Grand Prix Austrálie, si počkáme ještě jedenáct dní. 

Doporučujeme

Články odjinud