Barrichello nevylučuje svůj případný comeback ani štaci v Americe

Barrichello nevylučuje svůj případný comeback ani štaci v Americe

Brazilský pilot se stále nevzdává myšlenky dvacáté sezony ve formuli 1 a věří, že je možné se vrátit i po dvou letech. Nebyl by ostatně prvním, komu se něco takového povedlo. AKTUALIZOVÁNO

Barrichello přišel o své místo ve Williamsu ve prospěch Bruna Senny, svého krajana a přítele. Je tak téměř nemožné, aby letos zasáhl do závodů. Stále se však nechce vzdát svého pověstného optimismu.

"Formule 1 je dnes otevřenějším místem, nikdy nevíte, kdy se vám naskytne velká příležitost. Můj sen o dvacáté sezoně v královně motorsportu tudíž zatím neopouštím. Nikdy nevíte, co se může změnit a kdo vám zavolá. Kimi Räikkönen a Michael Schumacher se také vrátili po delší pauze," řekl Barrichello pro Livio Oricchio.

Devětatřicetiletý rodák ze Sao Paula také prozradil, že o ukončení spolupráce se svým posledním zaměstnavatelem ho informoval sám Frank Williams. Žádnou zášť prý ale necítí:

"Zavolal mi Frank Williams. Říkal, že nemá dobré zprávy a vysvětloval, proč podepíše smlouvu s jiným pilotem. Je ostatně veřejným tajemstvím, že finanční situace Williamsu je složitá, ztratil několik důležitých sponzorů. Tato situace tým donutila podepsat kontrakt, který by mu v této problematice mohl pomoci. Je to pochopitelné. Rozhodly finance, není to ničí vina. Uvidíme, jak se Williamsu podaří vyvinout auto pro letošní rok."

Pokud se Barrichello nenechá zlákat závody v Americe (na začátku příštího týdne si ostatně vyzkouší nový monopost série IndyCar) či jinde, hodlá rok 2012 strávit hlavně se svou rodinou a věnovat se svým koníčkům. Hodně času jistě stráví návštěvami svého oblíbeného Disneylandu. 

V rozhovoru pro O Estado de S.Paulo Barrichello naznačuje, že by se případné krátké štaci v Americe nebránil:

"Nemám teď nikde žádný kontrakt, takže by mi v tom případně nic nebránilo. Pokud bych cítil při řízení toho vozu to samé co dosud, tak proč ne? Miluju závodění."

Zároveň ale nehodlá zapomínat na slib, který dal své manželce. Ta si dlouhodobě nepřeje, aby její manžel závodil na superrychlých amerických oválech. Barrichello jí dal slib, že ji poslechne. Kdyby ale rozhodnutí spočívalo na jeho synech, zřejmě by už nebylo co řešit.

"Je pravda, že to je důležitá věc, kterou nějak musíme vyřešit. Než ale cokoliv budeme probírat, musím si vyzkoušet ten monopost. Vždycky je tu možnost nastoupit do sezony s tím, že vynechám ovály. Synové skáčou radostí při pomyšlení, že by jejich otec mohl pokračovat v závodění. Kdyby to bylo jen na nich, už bych měl podepsáno," řekl Barrichello.

Doporučujeme

Články odjinud