Barrichello nejel s podváženým vozem, brání se Williams

Barrichello nejel s podváženým vozem, brání se Williams

Zlé jazyky tvrdí, že Brazilcův čas byl lákadlem před uvedením části akcií Williamsu na burzu. Sam Michael s nimi ovšem zásadně nesouhlasí.

Rubens Barrichello v neděli zajel čas o hodnotě 1:19,832. Jednalo se o suverénně nejrychlejší kolo testů v Jerezu. Nejblíže se Brazilcově času dostal bývalý týmový parťák Michael Schumacher, i ten byl ale o dobrou půlvteřinu pomalejší. Jeden z pilotů, který si nepřál být jmenován, německému Auto, Motor und Sport prozradil, že nevěří regulérnosti Williamsova výkonu. Skeptikům také nahrává fakt, že již za několik dní bude sedmadvacet procent akcií týmu Williams k dispozici na burze. Podle kritiků ve voze FW33 nebyl nainstalován systém KERS a vůz byl silně podvážený.

"To jsou naprosté nesmysly. Ten čas je reálný. Každý, kdo náš tým zná ví, že nejezdíme s podváženými vozy. Rubens zajel svůj čas díky superměkkým pneumatikám a samozřejmě trochu nižším množstvím paliva v nádrži. Systém KERS ale byl nainstalovaný. Pouze nebyl zapojený, protože jsme se potýkali s problémy s chlazením," řekl technický ředitel Sam Michael. V případě, že by byl KERS zapnutý, by si prý Barrichello připsal několik dalších desetin k dobru.

Velký posun v tabulkách oproti předešlým dnům tkví v rozdílných testovacích režimech a nasazení jiných směsí:

"Předtím jsme nasazovali pouze středně tvrdé pneumatiky a jeli s poměrně velkým množstvím paliva. Nikdy se nám nepodařilo střední gumy dostat na provozní teplotu a stále netušíme, proč tomu tak je."

Podobně jako Williams byl nařčen i Mercedes. Spekulace o regulérnosti Schumacherova času jsou podle Rosse Brawna nepodložené. Stáj by podle něho z takového předvádění svalů nic neměla.

Doporučujeme

Články odjinud