Barrichello: Na letošním voze potřebujeme jen pochopit, co se stalo špatně

Barrichello: Na letošním voze potřebujeme jen pochopit, co se stalo špatně

Podle Rubense Barrichella by se Williams už neměl snažit vylepšovat letošní monopost, ale cílem by mělo být vyhnout se stejným chybám při konstrukci vozu pro rok 2012.

Williams testuje každý závodní víkend nové díly, ale výkonnostně se nezlepšuje. V posledních závodech sezóny jsou jeho šance na zisk lepší pozice v poháru konstruktérů mizivé, a nejen proto by se měl soustředit především na nové auto.

"Tento vůz byl od začátku špatný a nejde to nijak vrátit," cituje Rubense Barrichella Autosport. "Můžeme ho měnit a vylepšovat, ovšem nejdůležitější je tento vůz nevylepšovat, ale pochopit, co se stalo špatně, a zajistit, že příští auto bude lepší. Jinak se to příští zrodí stejně špatně. Je třeba to vyřešit."

"Problémy působí dvě nebo tři příčiny, proto je to neznámá situace. Budeme mít jiný motor a auto staví jiný člověk, takže bude v každém případě mít odlišné vlastnosti. Ale pokud letošní problémy vyřeší úplně, šance na postavení lepšího vozu příští rok budou větší."

Jednou z příčin problémů je podle brazilského závodníka kvalita výroby. "S kvalitou dílů máme potíže, protože jeden den může být auto v pořádku a pak další den nepodává se stejným křídlem stejné výkony," prozradil. "Takže tohle musíme vyřešit také."

Dalším problémem je podle Barrichella komunikace uvnitř týmu, například informace o chování vozu se dříve nedostávaly ve správné formě k inženýrům, to ale teď řeší Mark Gillan, jenž jezdí na závodní okruhy místo Sama Michaela.

Doporučujeme

Články odjinud