Barrichello mírní závažnost Massových komentářů

Pilota Ferrari prý pauza nezměnila, problém může tkvít v interpretaci médií.

Felipe Massa si svými výroky na adresu Fernanda Alonsa (psali jsme zde) vysloužil velkou pozornost médií. Kontroverzi ve světle těchto vyjádření působí hlavně fakt, že Alonso bude příští rok Massovým týmovým parťákem. V poslední době dal o sobě brazilský pilot vědět také kvůli svým slovním výpadům vůči týmu Renault, který byl viníkem singapurské aféry. Massa naznačil, že podvod francouzského týmu ho mohl v konečném důsledku stát titul.

Massův krajan a kamarád Rubens Barrichello se snaží mediální bouři kolem pilota Ferrari zmírnit. Zmiňuje fakt, že média v určitých situacích nové informace přijímají jinak než obvykle.

"Když se vám ve formuli 1 stane, že nemůžete cestovat s ostatními lidmi a neslýcháte z první ruky to, co si říkají, může se stát, že si některé věci vyložíte po svém a necháte se těmi myšlenkami unést. Měsíc o něm nebylo slyšet, a tak, když se znovu objeví, je jeho názory zákonitě větší zájem. Když se jedná o něco, co zaznívá každé dva týdny nebo týden, takové reakce to nevzbudí. My ostatní reagujeme na věci, které máme z první ruky a máme výhodu v tom, že jsme připraveni odpovídat na záležitosti, které vy hoši řešíte třeba celý uplynulý týden.

To je podle mě možný důvod, proč Felipeho výroky vzbudily takovou pozornost. Myslím si, že je to prostě tím, že v poslední době musel žít v trochu jiném světě než my. Nemyslím si, že by ho pauza nějak změnila. Když jsem se za ním byl podívat v nemocnici, přál jsem si hlavně to, aby to byl pořád ten samý kluk. Když jsem ho mohl na vlastní oči vidět, mohl jsem se přesvědčit, že to skutečně je pořád on.

Přál jsem si proto, aby i jeho umění řídit bylo stejné jako dříve. Jel do Fiorana a předvedl, že opravdu umí. I lidé z jeho blízkého okolí tvrdí, že nasedl do vozu a už ve třetím kole jel naplno," řekl Barrichello.

Doporučujeme

Články odjinud