Barrichello míní, že Red Bull byl dnes prakticky neporazitelný

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Drtivé vítězství stáje Red Bull a zatím nejvýraznější letošní prohra Brawn GP, tak dopadla dnešní Grand Prix Velké Británie. Rubens Barrichello zopakoval svůj výsledek z loňského roku a dojel třetí, Jenson Button letos poprvé na stupně vítězů nedosáhl a musel se spokojit se šestým místem. Oba piloti nicméně i po dnešku zůstávají na prvních dvou místech v poháru jezdců.

"Musím říct, že jsem na nás hrdý, protože to bylo opravdu obtížné. Včera jsme pochopili, že třetí místo bude zřejmě maximem, jakého zde můžeme dosáhnout. Věděli jsme, že pokud se výrazně nezmění podmínky na trati, budou jen velmi těžko k poražení. Red Bull celý víkend udával tempo. S dosaženým výsledkem jsem spokojený. Po první zastávce to bylo na tvrdší směsi dost obtížné, musel jsem si dávat pozor na jezdce za mnou, situaci komplikoval i silný boční vítr. Udělal jsem, co jsem musel. Mým cílem do konce roku je co nejvíce zmenšit ztrátu na Jensona, což se dnes celkem podařilo. Chtěl bych poděkovat lékařům, kteří mi tenhle víkend pomohl s bolestí zad, která byla opravdu krajně nepříjemná," řekl Barrichello.

Za hlavní příčinu ne úplně ideálního závodu považuje Jenson Button start.

"Start byl hrozný. Jarno Trulli, který stál přede mnou, se odlepil jen velmi pomalu, jak je u Toyoty zvykem. Neměl jsem místo, kudy bych mohl projet. Na vnitřku to nešlo a ve vnější stopě bylo plno. Proto mě několik soupeřů předjelo.

V prvním úseku závodu jsem za Trullim trochu zvolnil, abych mohl mít kolem sebe trochu volnou trať a zjistit, jak jsme na tom s časy. Zjistili jsme, že jsem byl o osm desetin vteřiny rychlejší. Na tomto okruhu ale prostě téměř není možné předjíždět, protože se tu zatáčky projíždí velice vysokou rychlostí.

Tvrdší směs pneumatik nám jednoduše nechtěla fungovat. Nebylo vůbec snadné jí zahřát. Tyto problémy nás obvykle potkávají právě při nižších teplotách. Na měkkých gumách jsem se Nicovi a Felipemu přibližoval, jako kdyby stáli na místě. Bohužel se tady ale nedá předjíždět," řekl Button.

Doporučujeme

Články odjinud