Barrichello je přesvědčen, že letošní rok není jeho posledním

Jednání o angažmá v příštím roce pokračují, vyloučeno není setrvání u Brawnu.

Ve formuli 1 je nepřetržitě od roku 1993. A je stále při chuti. Nejzkušenější jezdec startovního pole, Rubens Barrichello, by si kariéru rád prodloužil alespoň o rok.

Pilot stáje Brawn GP před několika dny přiznal, že není jisté, kdo bude jeho zaměstnavatelem pro příští rok. Je však přesvědčen o tom, že po GP Abú Zabí z formule 1 nezmizí.

"Příští rok? Je to na sto procent, nebo tedy spíše na 99,9. Jak už jsem řekl, je to zatím otevřené. Jsem teď v lepší formě než kdy předtím, daří se mi vyhrávat a v paddocku se o mně opět mluví. Přeji si jen, abych mohl jezdit v konkurenceschopném voze.

Jednání ještě neskončila. Před příjezdem sem jsem dvě hodiny mluvil s Rossem Brawnem. Většinu času ale zabrala debata o Grand Prix Singapuru a zbytku sezony. Můj manažer a lidé v Anglii budou s týmem ještě jednat. Důležitější pro stáj však momentálně samozřejmě je soustředění se na zisk titulu," řekl Brazilec.

Rubens Barrichello bude mít v nadcházejícím závodě za cíl vítězství. Nic jiného mu vlastně ani nezbývá, na svého kolegu Jensona Buttona ztrácí patnáct bodů. Jak sám řekl, nemá co ztratit a může si dovolit jet na hraně.

V posledních dnech bývá Barrichellovo jméno nejčastěji spojováno s Williamsem. Podle Autosportu byl rodák ze Sao Paula spatřen v Grove, jež je sídlem britské stáje. Pokud prý Barrichello již s Williamsem nepodepsal, je k tomu velmi blízko.

Pokud skutečně dojde k přestupu Barrichella k týmu sira Franka Williamse, bude se jednat již o jeho šestou štaci v královně motorsportu - od roku 93 postupně vystřídal barvy Jordanu, Stewartu, Ferrari, Hondy a Brawnu GP.

 

Doporučujeme

Články odjinud