Barrichello je lepší než někteří mistři světa, říká Williams

Profesionální úroveň Rubense Barrichella předčila u Williamsu všechna očekávání. V Grove se ptají, proč brazilský veterán není vícenásobným mistrem světa.

Barrichello přišel do Williamsu před letošní sezónou z mistrovského týmu Brawn GP, aby jezdil po boku nováčka Nica Hülkenberga. Tým ho chtěl především pro jeho nadšení a technické schopnosti.

"Abych byl upřímný, s nikým tak dobrým jsem nepracoval od dob Frentzena a Hilla, když jsem byl před dvanácti lety u Jordanu," konstatoval technický ředitel Williamsu Sam Michael. "To bylo naposledy, co jsem pracoval s někým takového kalibru, je skutečně působivý."

"Mysleli jsme si, že bude dobrý, ale zdaleka předčil naše očekávání. A to platí pro všechny u týmu, Adama (Parra), Patricka (Heada), Franka (Williamse) a mě. Je na mimořádné úrovni. Překvapil nás tolik, že si říkáme, jak to, že tenhle člověk není vícenásobným mistrem světa? Protože je lepší než někteří mistři světa. Začátek každého svazku je vždy bezproblémový, ale doposud to bylo perfektní partnerství."

Barrichello je pro tým cenný díky svým velkým zkušenostem. Podle Michaela se projevily mimo jiné tím, že Brazilec dokázal v proměnlivých podmínkách malajsijské kvalifikace vždy správně odhadnout, které pneumatiky je třeba nasadit.

"Má hodně zkušeností, a to pomáhá také Nicovi," připomněl Michael. "Jsme teprve na začátku sezóny, ale musím říct, že je to jeden z nejlepších jezdců, s kterými jsem kdy pracoval. Má ohromné vědomosti. Na každé dva testy změny odklonu kol, které udělal Nico, jich u Rubense připadá 100. Možná je uskutečnil na různých vozech, platformách a s různými pneumatikami, ale prostě ví, co je důležité, aby byl vůz rychlý. Ohromně přispěl ve vývoji vozu. To je jeho velký přínos."

Doporučujeme

Články odjinud