Barrichello by u Williamsu rád zůstal i příští rok

Brazilský pilot je v týmu Franka Williamse nadmíru spokojen a doufá, že se ještě v letošní sezoně společně dostanou na stupně vítězů.

Tým Williams nezažil nejlepší vstup do sezony. V posledních závodech ale tým z Grove zažívá výkonnostní vzestup, ve Valencii dojel Rubens Barichello čtvrtý, v Silverstonu pátý. Lepší formu Williamsu potvrzuje i talentovaný nováček Nico Hülkenberg, který také dojel na bodech.

Spolupráci Barrichella a Williamsu si obě strany pochvalují. Rodáka ze Sao Paula si Sam Michael cení zejména pro jeho přínos ve vývoji vozu a cenné informace získané ze zpětné vazby. Barrichello již za tři závody přesáhne jako první pilot formule 1 hranici tři stovek závodů. A dle vlastních slov ještě nemíní přestat.

"Pro sezonu 2011 nemám žádnou smlouvu, ani s nikým nejednám. Odejít z Williamsu by byl ten nejhorší krok. Lidé tu už pracují na voze pro příští sezonu. Byla by škoda tu nebýt. Letos bychom se ještě s týmem chtěli dostat na stupně vítězů a příští rok třeba i vyhrávat závody," řekl Barrichello v rozhovoru pro Motorsport Aktuell.

Brazilec se v neděli objevil v pořadu Top Gear televize BBC, kde (podobně jako v minulosti i někteří jiní piloti formule 1) usedl za volant vozu Suzuki Liana a pokoušel se na testovací trati Top Gearu v Dunsfoldu zajet co nejlepší čas. Povedlo se, Barrichello překonal rekord trati, který držel tajemný pilot v bílém, přezdívaný The Stig, o což se dříve marně pokoušeli Nigel Mansell, Lewis Hamilton, Jenson Button, Damon Hill či Mark Webber.

Doporučujeme

Články odjinud