Barrichello a Sutil stále čekají na rozhodnutí svých týmů

Barrichello a Sutil stále čekají na rozhodnutí svých týmů

Dva závody před koncem sezóny stále nejsou uzavřené soupisky Williamsu a Force Indie pro příští rok. Týmy si dávají na čas, ale neříkají proč.

Top týmy mají jezdecké sestavy letos uzamčené, takže největší pohyby na trhu s jezdci čekají střed startovního pole. Nejatraktivnější sedačky jsou u Renaultu, Force Indie a Williamsu.

Renault stále čeká na Roberta Kubicu, jemuž zdravotní stav zatím neumožňuje návrat do vozu. S rozhodnutím ale otálejí také Force India a Williams. "Je to těžké. Voláme si a čekám, až mi zavolají," komentoval Rubens Barrichello.

Podobně jako Brazilec je na tom Adrian Sutil. Ten dokonce přemluvil majitele Force Indie Vidžaje Mallyu, aby rozhodnutí neučinil až v prosinci, ale před koncem sezóny. "Všichni jsme se shodli, obě strany to chtějí oznámit co nejdříve," uvedl. "Pro tým je důležité oznámit jezdce co nejdříve, aby se jezdci mohli přizpůsobit vozu pro příští sezónu."

U Williamsu má téměř jisté setrvání Maldonado a u Force Indie di Resta. Barrichello čelí tvrdé konkurenci, protože se o jeho sedačku zajímá Kimi Räikkönen. A také Sutil pro případ, že ztratí tu svou v indické stáji.

"Kdo říká, že čekám na Force Indii?" ptal se Sutil v Abú Zabí. "Řekněme, že dokážu přežít i jinak. Nemyslím, že se po tolika letech dobré práce u tohoto týmu musím třást a bát o svoji budoucnost. Jsem uvolněný. Tento tým mám rád. Ale pokud to nevyjde, najdu si něco jiného."

Barrichello říká, že také má jiné možnosti. Ale jeho vyhlídky jsou obecně považovány za horší. "Pokud si to Bůh přeje, budu na roštu i ve 20. roce (ve formuli 1)," uvedl. "Je příjemné jednat s konkurenceschopnými týmy. Kdyby to byl můj první nebo druhý rok, obavy bych měl, ale jsem tu tak dlouho a život je ke mně až moc vlídný na to, abych si stěžoval a ptal se, proč se mnou ještě nepodepsali. Soustředím se jen na pozitivní věci."

A jak se Brazilec dívá na konkurenci v podobě mistra světa z roku 2007? "Abych byl upřímný, s Kimim jsem nikdy nemluvil, dokonce ani když závodil. Takže mám za to, že s týmem jednal jen málo."

Barrichello na závěr připustil, že rozhodnuto u Williamsu nemusí být ani při posledním závodě v Brazílii. Na druhé straně Sutil odhaduje, že Force Indii rozhodnutí trvá kvůli příchodu nového spolumajitele týmu Subraty Roye. S většinovým vlastníkem Mallyou si rozumí dobře.

"Dlouho máme dobrý vztah. Je ke mně velmi loajální a já jsem velmi loajální vůči němu, a to je důležité. Řekl mi věci, o které se teď s vámi nemůžu podělit," dodal německý pilot.

Doporučujeme

Články odjinud