Balík úprav je nutný pro udržení se v boji o tituly, říká Button

Jako poslední z předních týmů nasadí McLaren v Silverstonu upravenou záď vozu. I když ve Valencii rychlostně moc neztrácel, podle Jensona Buttona by se tým bez této úpravy pro zbytek sezóny neobešel.

"Musíme zlepšit výkonnost vozu, pokud máme bojovat s Red Bullem a dalším stájemi," řekl úřadující mistr světa. "Neznamená to, že nasadíme tyto díly a okamžitě budeme rychlí, musíme pracovat s novým vyvážením vozu a tím, co nám tato úprava přinese. Je to výzva. Je to něco, co musíme udělat, pokud chceme dál bojovat o šampionát."

Důležitá úprava zádi vozu je inspirována Red Bullem a kombinuje výfuky s difuzorem. Button ovšem upozornil, že může chvíli trvat, než McLaren využije potenciál tohoto řešení.

"Je to velmi důležité pro zbytek sezóny," řekl. "Úpravy ne vždy fungují hned napoprvé, když je dáte na auto. Jak bylo vidět u některých týmů ve Valencii, které měly tento balík úprav, je třeba na tom pracovat. Doufejme, že nám se to podaří tento víkend, musí to být náš cíl a nemůžete jen doufat, že to bude OK pro další závod."

Při současné vyrovnanosti startovního pole si podle Buttona totiž nemůže nikdo dovolit vypustit ani jeden závod. McLaren věří, že jeho balík úprav bude znamenat jasné zlepšení. "Funguje to dobře v aerodynamickém tunelu, funguje to v simulátoru, několikrát je to testováno před nasazením na trať, ale i tak bude třeba během závodního víkendu to doladit. Bude to rušný pátek a sobota," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud