Baku 2017 nás s Hamiltonem sblížilo, říká Vettel | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Baku 2017 nás s Hamiltonem sblížilo, říká Vettel

Sebastian Vettel řekl, že po kontroverzní nehodě během Velké ceny Ázerbájdžánu 2017 si jsou s Lewisem Hamiltonem bližší.

V ulicích Baku se schylovalo k restartu závodu. Hamilton byl v čele před druhým Vettelem. Pilot Mercedesu za zatáčkou zpomalil, aby nechal safety car poodjet, to Vettela překvapilo a zezadu do Hamiltona narazil. Němec v barvách Ferrari následně přijel vedle Hamiltona a zboku do jeho mercedesu najel. Vettel za své počínání dostal trest 10 sekund stop&go.

Čtyřnásobný mistr světa se k incidentu vrátil během podcastu Beyond the Grid.

„Byl jsem velmi naštvaný. Byl to jeden z těch momentů, kdy se mi nedařilo. Byl jsem naštvaný a zřejmě až příliš v tom hrály roli emoce,“ řekl Vettel.

„Myslím si ale, že ten okamžik byl ve skutečnosti klíčový, protože jsme se mohli jeden druhému odcizit, nebo nás to mohlo sblížit. A nás to sblížilo.

„Přemýšlel jsem o tom, co se stalo. A jakkoliv jsem v té chvíli mohl mít pocit, že to není spravedlivé, nebylo to správné (co jsem udělal). Chtěl jsem mu to ukázat, chtěl jsem mu to říct, ale máme na sobě helmy a komunikace je náročná. Takže to byl způsob komunikace.

„Ale také jsem viděl, že to byla špatná forma a nebyl to správný způsob. Nebylo to sportovní, bylo to nespravedlivé, což jsem později přiznal. Mluvili jsme spolu a myslím, že od té chvíle jsme si byli bližší,“ dodal Vettel, který na konci minulého roku ukončil kariéru ve F1.

Doporučujeme

Články odjinud